Bloc operator ultramodern la spital

Vineri, 24 februarie, la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a fost inaugurat unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din zonă. Investiţia a costat 195.000 de lei.

Situat la etajul III, blocul operator cuprinde patru săli de operaţie pentru secţiile Oftalmologie, Ortopedie, Chirurgie infantilă şi ORL. Blocul operator are o linie laparoscopică nouă şi aparatură ultramodernă. Reabilitarea întregului bloc operator s-a făcut din fondurile proprii ale spitalului, donaţii din partea Asociaţiei Caritas – pe partea de aparatură medicală – şi a diferiţi sponsori – pentru mobilier, şi a costat 195.000 de lei. La eveniment au participat, alături de numeroşi medici, primarul Dan Laurenţiu Leoreanu, deputatul Marius Neculai şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, medicul Dan Morenciu.

S-a finalizat o investiţie importantă, începută la iniţiativa conducerii spitalului şi a conducerii secţiei Chirurgie. Este vorba de un bloc operator multifuncţional, dotat la standarde europene. Se ştie că la Roman avem medici foarte bine pregătiţi, care se implică, iar acest bloc operator vine ca o împlinire pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale de înaltă calitate. Oricît de bine pregătit ar fi un medic, el are nevoie şi de partea de instrumentar medical, de partea de ambient, pentru a putea asigura succesul intervenţiei. Îi felicit pe toţi cei care s-au implicat. Din nefericire, vor fi oameni care vor ajunge aici cu probleme, dar, din fericire, şi le vor putea rezolva în condiţii foarte bune”, a declarat primarul Dan Laurenţiu Leoreanu.

Felicit întreaga echipă care a realizat investiţia,  şi a lucrat de ceva timp, iar rezultatul este de excepţie. Putem să ne mîndrim cu un bloc operator cu aparatură performantă, lucru pe care nu-l  întîlnim frecvent în spitalele de acest gen. Dacă ne uităm puţin în timp şi vedem priorităţile spitalului – începînd cu Centrul de Primire Urgenţe, am continuat cu reabilitarea Maternităţii Roman şi obţinerea gradului II pentru ea, apoi am finalizat blocul operator, vedem că toate aceste priorităţi au fost îndeplinite. Lucrurile nu se vor opri aici. Urmează să vorbim de noi investiţii majore, despre reabilitarea termică, despre înlocuirea lifturilor, despre alte investiţii în diferite secţii. Trebuie să îi felicităm pe toţi cei care se preocupă de spital, important este să ne dăm mîna cu toţii şi să dăm o şansă în plus spitalului”, a apreciat deputatul Marius Neculai.

La rîndul său, medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ, a declarat că instituţia sa, prin diversele compartimente din subordine, sprijină în totalitate Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Asistăm la penultimul pas în constituirea acelui bloc operator unic pe care ni l-am propus ca obiectiv. Este cel mai consistent pas, întrucît cele  patru săli de operaţie au fost redate circuitului. A fost o lucrare care ne-a luat foarte mult timp, întrucît investiţia s-a făcut cu forţe proprii. În etapa următoare, vom trece la reabilitarea ultimelor două săli. În momentul în care una din săli este ocupată, indiferent de situaţie, o sală trebuie să fie pregătită, 24 de ore din 24, să preia orice urgenţă”, a spus medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.